Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Zuurkool stamppot met kiprookworst

Zuurkoolstamppot met Kiprookworst:

Ingrediënten:

  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 1 kiprookworst van Meat&Eat
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen:

    • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
    • Kook de aardappelen in een grote pan met water en een snufje zout tot ze gaar zijn. Giet af.
  2. Voorbereiding zuurkool:

    • Spoel de zuurkool af onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Bak de kiprookworst:

    • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden kiprookworst toe en bak deze tot hij gaar en lichtbruin is. Haal de worst uit de pan en snijd hem in plakjes.
  4. Bak ui en knoflook:

    • Bak de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook in dezelfde pan tot ze zacht en goudbruin zijn.
  5. Zuurkool toevoegen:

    • Voeg de uitgelekte zuurkool toe aan de pan met ui en knoflook. Roer goed door en laat het een paar minuten sudderen om de smaken te laten vermengen.
  6. Aardappelen stampen:

    • Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng ze met het zuurkoolmengsel.
  7. Voeg kiprookworst toe:

    • Voeg de plakjes kiprookworst toe aan de stamppot en roer alles goed door.
  8. Op smaak brengen:

    • Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan naar wens.
  9. Serveren:

    • Schep de zuurkoolstamppot met kiprookworst op borden. Eventueel kun je nog extra plakjes kiprookworst bovenop leggen voor een smakelijke presentatie.

Geniet van je heerlijke zuurkoolstamppot met kiprookworst! Eet smakelijk!

   Bestel de overheerlijke Halal Kiprookworst door hierop te klikken