Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Turkse manti met yoghurt en tomatensaus!

Turkse manti met yoghurt en tomatensaus

Manti wordt ook wel Turkse pasta, Turkse ravioli, Turkse dumplings, deegbuideltjes, deegbolletjes, deegtasjes of deegballetjes genoemd. Turkse manti is een soort van Turkse ravioli. Het zijn deegbuideltjes gevuld met gehakt, en wordt geserveerd met yooghurt, en met tomatensaus.

Benodigdheden:

  • Turkse manti van Meat & Eat
  • Peper en zout
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels Turkse tomatenpuree (verkrijgbaar bij lokale supermarkten)
  • 4 eetlepels gezeefde tomaten
  • 500 gram Turkse yoghurt
  • 2 geraspte teentjes knofloop

 

Bereidingswijze:

Haal de Turkse manti uit de vriezer, en laat het ontdooien. Als de Turkse manti ontdooid is breng het dan aan de kook in een ruime pan, breng het op smaak met peper en zout. De deegbuideltjes komen bovendrijven als ze gaar zijn.

Doe de geraspte teentjes knoflook bij de Turkse yoghurt en laat het voor ongeveer 15 minuten intrekken.  Laat de boter in een pannetje smelten, bak de Turkse tomatenpuree, en de gezeefde tomaten voor ongeveer vijf minuten mee.

Serveer de Turkse manti op een bord, leg er wat van de yoghurt op en daaroverheen de tomatensaus.

Geniet van een heerlijke maaltijd!

Hope to meat you soon!