Stoofpot met runder succadelappen

Stoofpot met runder succadelappen

Stoofpot met runder succadelappen

 

Ingrediënten:

  • 500 gram succadelappen (van Meat&eat)
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 wortelen, in plakjes gesneden
  • 3 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of een paar takjes verse tijm)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: rode wijn voor extra smaak (ongeveer 1/2 kopje)

 

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte uien en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Bestrooi de succadelappen met zout en peper en rol ze lichtjes in de bloem.
  3. Duw de uien en knoflook opzij in de pan en voeg de succadelappen toe. Bak ze aan beide zijden goudbruin.
  4. Voeg de wortelen, aardappelen en bleekselderij toe aan de pan. Roer alles door elkaar.
  5. Giet de rode wijn in de pan als je die gebruikt en laat het een paar minuten sudderen tot de alcohol verdampt is.
  1. Voeg de runderbouillon toe en breng alles aan de kook.
  2. Voeg de laurierblaadjes en tijm toe. Roer goed door en zet het vuur laag.
  3. Laat de stoofpot sudderen met het deksel op de pan. Laat het minstens 2,5 tot 3 uur sudderen, of tot het vlees lekker mals is en gemakkelijk uit elkaar valt. Roer af en toe om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft kleven.
  4. Proef de stoofpot en breng hem op smaak met zout en peper indien nodig.
  5. Serveer de stoofpot met wat vers brood, rijst, aardappelpuree of gewoon op zichzelf. Geniet van deze heerlijke maaltijd met succadelappen van Meat&eat!

 Bestel de overheerlijke Runder succadelappen door hierop te klikken