- 500 g Kalfspoulet in blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in stukjes gesneden
- 200 ml kippenbouillon
- 200 ml room
- 1 el bloem
- 1 tl gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering (optioneel)
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de kalfspoulet toe en bak tot het vlees bruin is aan alle kanten.
- Voeg de groene asperges toe en bak ze kort mee tot ze iets zachter zijn.
- Strooi de bloem over het vlees en de groenten, roer goed door.
- Voeg langzaam de kippenbouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg de gedroogde tijm toe en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is en de saus iets is ingedikt, ongeveer 15-20 minuten.
- Voeg de room toe en roer goed door. Laat het nog 5 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Serveer de romige kalfspoulet met groene asperges en roomsaus met aardappelpuree, rijst of pasta voor een heerlijke en smaakvolle maaltijd.
Bestel de overheerlijke Kalfpouletblokjes door hier te klikken