Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Pasta met Tomatensaus en Kipgehakt

Deze pasta met tomatensaus en kipgehakt is een smaakvol en eenvoudig gerecht dat snel op tafel staat. Het kipgehakt wordt samen met ui, knoflook en wortels gebakken, waarna tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden worden toegevoegd voor een rijke saus. De combinatie van verse ingrediënten en kruiden zorgt voor een heerlijke smaakervaring. Serveer dit gerecht met wat verse basilicumblaadjes en eventueel geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Het is een perfecte maaltijd voor doordeweeks waar het hele gezin van zal genieten!

Ingrediënten:

  • 300 g pasta naar keuze (bijv. penne, spaghetti)
  • 300 g kipgehakt van MeatenEat
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water. Giet af en bewaar wat van het kookwater.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg het kipgehakt van MeatenEat toe aan de pan en bak tot het gaar is en lichtbruin van kleur.
  4. Voeg de stukjes wortel toe en bak deze mee tot ze iets zacht zijn geworden.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde oregano, basilicum en paprikapoeder toe. Roer goed door en laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen.
  8. Serveer de pasta met kipgehakt en tomatensaus, garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Geniet van je heerlijke pasta met kipgehakt en tomatensaus!

Bestel de overheerlijke Halal Kipgehakt door hierop te klikken