Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Overheerlijke gemarineerde Garnalen

Door een marinade krijgen garnalen een heerlijke smaak. Een marinade maken is erg simpel. Hieronder staat ons eigen recept voor een overheerlijke marinade.

Benodigdheden voor 500 gram garnalen
500 gram vannamei garnalen
4 eetlepels olijfolie
1.5 eetlepel honing
1.5 eetlepel sojasaus
1 theelepel geraspte limoenschil
2 theelepels gesneden peterselie
2 eetlepels gesneden tijm
0,5 theelepel zout
0,5 theelepel peper
1 theelepel fijngehakte knoflook

Bereidingswijze
Neem een grote kom en doe de olijfolie, honing, sojasaus en limoenschaafsel, peterselie, tijm, zout en peper bij elkaar in de kom.

Roer het mengsel goed door, Een tip is om een eetlepel marinade apart te leggen, deze kun je later op de klaargemaakt garnalen doen voor nog meer smaak. Voeg de fijngehakte knoflook en optionele chilipoeder toe.

Doe de marinade in de hersluitbare zak en voeg de garnalen toe. Schud de zak en inhoud goed door elkaar zodat de marinade goed op de garnalen zit.

Laat de zak marineren in de koelkast voor minstens 1 uur. Hoe langer je de garnalen laat marineren, hoe meer smaak er aan de garnalen zit. Laat de garnalen nooit langer dan 8 uur marineren, dan kan de marinade of de garnalen bederven.