Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Ovenschotel met kip en broccoli

Deze heerlijke ovenschotel combineert sappige stukjes kip met lagen aardappelen en knapperige broccoli, overgoten met een romige kaassaus. Het geheel wordt perfect gebakken tot een goudbruine gratin, waardoor een smaakvolle en voedzame maaltijd ontstaat. Een gegarandeerde favoriet voor liefhebbers van hartige ovenschotels!

Ingrediënten:

  • 500 g kipfiletblokjes van MeatenEat
  • 4 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 200 g geraspte kaas (cheddar, mozzarella of een mix)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of bieslook voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan met gezouten water gedurende 5 minuten, tot ze iets zacht zijn. Giet af en laat ze uitlekken.
  3. Kook de broccoli in een aparte pan met gezouten water gedurende 3-4 minuten, tot ze net beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  5. Voeg de blokjes kip van MeatenEat toe en bak ze goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de bloem toe en roer goed door om een roux te vormen.
  7. Voeg langzaam de kippenbouillon en melk toe, roer constant om klontjes te voorkomen. Laat de saus indikken.
  8. Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan de saus en roer tot de kaas volledig is gesmolten.
  9. Vet een ovenschaal in met boter en leg een laag aardappelschijfjes op de bodem.
  10. Leg de gebakken kip bovenop de aardappelschijfjes, gevolgd door een laag broccoli.
  11. Giet de kaassaus gelijkmatig over de ovenschotel.
  12. Herhaal de lagen met de overgebleven aardappelschijfjes, broccoli en kaassaus.
  13. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven geraspte kaas.
  14. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de aardappelen gaar zijn.
  15. Haal de ovenschotel uit de oven en laat het even rusten voordat je het serveert.
  16. Garneer met verse peterselie of bieslook indien gewenst.

Serveer de ovenschotel warm en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Bestel de overheerlijke Halal Kipblokjes door hierop te klikken