Etli Çorba vleessoep

Etli Çorba vleessoep

"Etli Çorba," een smaakvolle Turkse vleessoep, combineert mager rundvlees met een rijke mix van groenten en kruiden. Het resultaat is een hartverwarmende soep met toegevoegde vermicelli voor textuur. Met een vleugje citroensap voor frisheid en verse peterselie als garnituur, biedt deze soep een heerlijke en voedzame ervaring voor liefhebbers van vleesgerechten. Perfect om op te warmen tijdens koude dagen!

Ingrediënten:

  • 250 g runderpoulet in blokjes van MeatenEat
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden (of 2 eetlepels tomatenpuree)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 kopje vermicelli (of een andere soort pasta naar keuze)
  • 6 koppen runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 1 citroen
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
  2. Voeg het rundvlees toe en bak tot het vlees bruin is aan alle kanten.
  3. Voeg de wortelen, aardappelen en tomaat toe. Roer goed en bak een paar minuten.
  4. Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en kurkumapoeder toe. Roer opnieuw om de ingrediënten te bedekken met de kruiden.
  5. Giet de runderbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het sudderen tot het vlees en de groenten gaar zijn (ongeveer 30 minuten).
  6. Voeg de vermicelli toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
  7. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Roer goed door.
  8. Serveer de vleessoep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Geniet van deze hartige vleessoep als een bevredigende maaltijd op zichzelf!

Bestel de overheerlijke Halal Runderpoulet blokjes door hierop te klikken