Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Marokkaanse Kip Tajine

Dit Marokkaanse kip tajine recept combineert sappige stukken kip met een rijke mix van kruiden, tomaten, gedroogde abrikozen en groene olijven. De langzame bereiding in de tajine creëert een smaakvolle en malse schotel, perfect om te serveren met couscous voor een authentieke Noord-Afrikaanse ervaring.

Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet blokjes van MeatenEat
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 handvol gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 1 handvol groene olijven
  • Verse koriander, fijngehakt (voor garnering)
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een tajine of grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet blokjes van MeatenEat goudbruin aan alle kanten.
  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  3. Voeg alle specerijen toe (komijn, koriander, paprika, gember, kurkuma), en roer goed door.
  4. Giet de tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Voeg de gedroogde abrikozen toe, verminder het vuur en laat het geheel sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  6. Voeg de groene olijven toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  7. Garneer met verse koriander en serveer de Marokkaanse kip tajine met couscous of brood.

Bestel de overheerlijke Halal kipfilet blokjes door hierop te klikken