Lamstajine
* 1 kilo lamsschouder, of lamsbouten schijven
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 200 ml water
* Paar takjes koriander, peterselie
* 2 eetlepels olijfolie
* Zout
* 1/2 tl gember poeder
* 1/2 tl peper
* 1/4 tl kaneel
* 1/2 tl kurkuma of saffraan haartjes
Garnering:
* 1 theelepel kaneel
* 1 el suiker of honing
* 100 gram gedroogde abrikozen
* 100 gram gedroogde pruimen
* Gefrituurde amandelen
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in je pan en bak het vlees bruin. Leg deze apart.
In je pan fruit je je knoflook en ui aan. Voeg dan je vlees weer terug toe samen met je kruiden. Zout, gember poeder, peper, kaneel, kurkuma of saffraan haartjes geweekt in water.
Bak de het geheel kort mee en voeg ongeveer 400 ml water toe (tot je vlees net onderwater staat). Bindt de takjes vast met touw en leg ze in de pan. Maak op smaak met zout en peper. Dek de pan af en stoof het gerecht op laag vuur circa 1,5 uur.
Kook je pruimen en abrikozen in kokend heet water samen met de kaneel en suiker. Frituur je amandelen.
Als het vlees gaar is en de saus lekker is ingedikt (haal de takjes koriander en peterselie eruit!), leg je het geheel op een bord. Versier met abrikozen, pruimen en amandelen. Lekker met vers panbrood.
Eetsmakelijk & happy to meat you soon!