- 500 gr Lamsbout schijf
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 400 ml kippenbouillon
- 200 ml room
- 2 el bloem
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de lamsschijven aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg de ui, knoflook, wortelen en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak gedurende 5 minuten tot de groenten zacht worden.
- Voeg de bloem toe aan de groenten en roer goed door, zodat de bloem de groenten en olie absorbeert.
- Voeg langzaam de kippenbouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg de lamsschijven terug toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat het 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is geworden.
- Voeg de room toe aan de pan en roer goed door. Laat het nog 10 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Serveer de gestoomde lamsschijven met romige knoflooksaus met aardappelpuree, gestoomde groenten of rijst voor een heerlijke maaltijd!
Bestel de overheerlijke Lamsbout schijf door hier te klikken