Lams Merguez met Rijst & Groenten

Lams Merguez met Rijst & Groenten

Ingrediënten:

  • 400 g Lams merguezworstjes
  • 200 g basmatirijst
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/4 tl cayennepeper (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt, voor garnering

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de rode paprika, gele paprika en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper en de rest van de kruiden. Rooster de groenten ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  3. Kook ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de lams merguezworstjes gedurende 8-10 minuten, regelmatig draaiend, tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  5. Serveer de gegrilde lams merguezworstjes samen met de geroosterde groenten en gekookte basmatirijst.

Geniet van deze smaakvolle lams merguez met rijst en geroosterde groenten!

Bestel de heerlijke Lams Merguez Wortjes door hier te klikken