Benodigdheden:
- 250 gram kipfilet in blokjes
- Kipkruiden
- Peper en zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 ml zoete ketjap
- 250 ml kippenbouillon
- Mespuntje gemberpoeder
- 200 gram zilvervlies rijst
- 650 gram sperziebonen
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Strooi over de meat en eat kipfilet in blokjes de kipkruiden, peper, en zout. Mix het samen. Giet een beetje olijfolie in een pan en laat de kipfilet in blokjes gaar worden. Snijd de ui in kleine stukjes en voeg het bij de kipfilet blokjes toe samen met de knoflook. Voeg de zoete ketjap, de kippenbouillon, en de gemberpoeder erbij. Snijd de onder- en bovenkant van de sperziebonen eraf, en snijd het door de midden. Laat de gehalveerde sperziebonen in kokend water koken, kook in een andere pan de rijst gaar.
Als alles gaar is serveer het dan mooi op een bord.
Hope to meat you soon!