Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Hutspot met gestoofd vlees

Ingrediënten:

  • 500 g runderpoulet blokjes van Meat&Eat
  • 1 kg geschilde aardappelen, in blokjes
  • 500 g wortelen, geschild en in plakjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels bloem
  • 750 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bestrooi de runderpoulet met zout en peper en bak het vlees aan alle kanten bruin.
  2. Voeg de fijngehakte uien toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  3. Bestuif het vlees en de uien met bloem en roer goed door zodat het bloem het vocht absorbeert.
  4. Giet geleidelijk de runderbouillon in de pan terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  5. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en tijm toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat het vlees minimaal 2 uur sudderen tot het mals en gaar is. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
  6. Voeg ongeveer 30 minuten voor het einde van de kooktijd de aardappelen en wortelen toe aan de stoofpot.
  7. Laat de hutspot sudderen tot de aardappelen en wortelen gaar zijn en het stoofvlees heerlijk mals is. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
  8. Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  9. Serveer de hutspot met het malse runderpoulet in een diep bord. Garneer met verse peterselie als je dat wenst.

    Dit is een smaakvolle variant van de klassieke hutspot met mals stoofvlees. Het langzame sudderproces geeft het stoofvlees de tijd om te marineren in de smaken en zorgt voor een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

       Bestel de overheerlijke Halal Runderpoulet blokjes door hierop te klikken