Een heerlijk recept voor hotdogs op afgebakken pistolet broodjes. Aftoppen met zuurkool, gebakken uien, augurk, ketchup en mosterd!
Benodigdheden:
- 100 gr zuurkool naturel
- 1 witte ui
- olijfolie
- 4 afbak pistolets
- 4 hotdog worsten naturel/ pikant
- Mosterd
- 12 plakjes augurk
- Ketchup
Bereiding:
- Stop de zuurkool in een klein pannetje en voeg water tot deze net onder staat. Breng aan de kook en laat ca 25 minuten zachtjes doorkoken om te garen.
- Snijd de ui overlangs doormidden en pel deze. Snijd vervolgens in halve ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de ui helemaal zacht op medium vuur. Dit kan gerust 10 minuten duren, je wilt dat de ui lichtbruin en haast gekarameliseerd lijkt. Dek na afloop de pan af met deksel en houd warm.
- Verwarm ondertussen de oven voor en bak de pistolets af volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm tevens de hotdogs in een warme pan water, volgens gebruiksaanwijzing.
- Mocht je beschikken over knijpflesjes of spuitflacons dan kun je hier de mosterd en ketchup separaat in stoppen. Dit doseert makkelijker aan tafel.
- Giet de zuurkool af in een bolzeef en druk het water met de bolle kant van een lepel goed uit. Stop in een kommetje en zet apart.
Om deze style hotdogs te maken snijd je als eerste de pistolet aan de bovenkant in (niet helemaal door!). Spuit een beetje mosterd op de bodem en leg hier wat van de zuurkool bovenop. Vervolgens de warme hotdog en aan weerszijden wat ketchup. Top vervolgens af met nog een beetje extra zuurkool, 3 plakjes augurk per broodje en wat gebakken uien. Als laatste top je af met dunne streepjes mosterd.
Happy to meat you & Eet smakelijk!