Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Hollandse wortel stamppot

Ingrediënten:

  • 1 kg geschilde aardappelen, in blokjes gesneden
  • 500 g wortelen, geschild en in plakjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 kiprookworst van Meat&Eat
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, als garnering)

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen en wortelen in een grote pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
  2. In de tussentijd, bereid de kiprookworst volgens de instructies op de verpakking. Dit kan zijn door deze in heet water te laten wellen of kort te koken.
  3. Verhit een beetje boter in een pan en fruit de fijngehakte uien tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  4. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  5. Voeg de gebakken uien toe aan de gestampte aardappelen en wortelen.
  6. Verwarm de melk en de rest van de boter in een kleine pan.
  7. Voeg het melk-boter mengsel geleidelijk toe aan de gestampte groenten en blijf stampen tot je een smeuïge stamppot hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Snijd de kiprookworst in plakjes en serveer deze bovenop de stamppot.
  9. Garneer indien gewenst met verse fijngehakte peterselie.

Serveer de stamppot direct. Dit gerecht is comfortfood op z'n best en perfect voor een gezellige Hollandse maaltijd. Eet smakelijk!

  Bestel de overheerlijke Halal Kiprookworst door hierop te klikken