Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Heerlijke teriyaki kipvleugels

Ingrediënten:

  • 1 kg kipvleugels (van Meat&Eat)
  • 1 kopje sojasaus
  • 1/2 kopje mirin (Japanse zoete rijstwijn)
  • 1/4 kopje sake (Japanse rijstwijn) of droge witte wijn
  • 1/4 kopje suiker
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels maïzena (optioneel, om de saus te verdikken)
  • Sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes voor garnering
  • Olie om te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Was de kipvleugels grondig en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze licht met zout en peper.
  2. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de kipvleugels in batches tot ze aan alle kanten goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal ongeveer 5-7 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  3. In dezelfde pan voeg je de fijngehakte knoflook en gember toe. Bak ze kort tot ze geurig worden.
  4. Voeg de sojasaus, mirin, sake (of witte wijn), suiker en honing toe aan de pan. Roer goed om de suiker op te lossen en breng het mengsel aan de kook.
  5. Als je een dikkere saus wilt, kun je nu maïzena vermengd met een beetje water toevoegen aan de saus en blijven roeren tot deze begint in te dikken.
  6. Leg de gebakken kipvleugels terug in de pan en draai ze om zodat ze volledig bedekt zijn met de teriyaki-saus.
  7. Laat de kipvleugels sudderen in de saus op laag vuur gedurende 10-15 minuten, of tot ze volledig gaar zijn en de saus goed aan de kipvleugels plakt.
  8. Garneer de teriyaki kipvleugels met sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes.
  9. Serveer de kipvleugels warm, bijvoorbeeld met gestoomde rijst en gestoomde groenten.

Geniet van deze heerlijke teriyaki kipvleugels van Meat&Eat als een smakelijke snack of als onderdeel van een maaltijd!

 Bestel de overheerlijke gekruide kipvleugels door hierop te klikken