Goulash met Aardappel

Goulash met Aardappel

Bij Meat & Eat draait alles om smaakvolle maaltijden, bereid met de beste halal ingrediënten. Voor wie op zoek is naar een stevige maaltijd, is goulash een perfecte keuze. Met mals rundvlees, groenten en aardappelstukjes in een rijke paprika-bouillon, brengt dit gerecht de smaak van Midden-Europa naar jouw tafel.

Recept: Goulash met Aardappel

Ingrediënten:

  • 500g "Runder poulet blokjes" van Meat & Eat
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad, licht geplet
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2-3 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie of reuzel
  • Verse peterselie, fijngehakt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vlees aanbakken: Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de rundvleesblokjes rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

  2. Groenten fruiten: Voeg indien nodig extra olie toe aan de pan en bak de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook en paprika’s toe en bak tot ze zacht zijn.

  3. Specerijen toevoegen: Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en komijnzaad toe en roer goed door. Bak dit kort mee om de smaken vrij te laten komen.

  4. Sudderen: Doe het vlees terug in de pan, voeg de runderbouillon en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de goulash ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.

  5. Aardappelen toevoegen: Voeg de aardappelblokjes toe en laat de goulash nog eens 30-40 minuten sudderen, tot het vlees en de aardappelen mooi zacht zijn.

  6. Serveren: Breng op smaak met zout en peper, verwijder de laurierblaadjes en garneer met verse peterselie. Serveer met een stevig stuk brood of warme rijst.

Tip van Meat & Eat: Voor een authentieke smaak gebruik je de "Runder poulet blokjes" van Meat & Eat. Zo maak je de goulash echt compleet!

Eet smakelijk!