Deze pagina ondersteunt uw browser slechts in beperkte mate. Moet u een modernere browser installeren (bijvoorbeeld Edge, Chrome, Safari of Firefox).

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

Gevulde Paprika's met Gehakt

Deze Balkan-stijl gevulde paprika's zijn een smaakvolle combinatie van mals gehakt, rijst en kruiden, omhuld door zachte geroosterde paprika's. Geniet van dit hartige gerecht dat de traditionele Balkan keuken tot leven brengt!

Ingrediënten:

  • 4 grote paprika's (rood, geel of groen)
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje rijst (ongekookt)
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 ml groentebouillon
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de Paprika's: Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten. Spoel de paprika's schoon.

  2. Voorbereiding van de Vulling: Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak tot het bruin is.

  3. Toevoegen van Kruiden en Tomaten: Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, gedroogde oregano, komijn, zout en peper toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door. Voeg dan de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Laat de vulling sudderen op laag vuur.

  4. Bereiding van de Rijst: In een aparte pan, kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg de gekookte rijst toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.

  5. Vullen van de Paprika's: Vul de uitgeholde paprika's royaal met het gehakt- en rijstmengsel.

  6. Bakken: Plaats de gevulde paprika's in een ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30-40 minuten, of tot de paprika's zacht zijn.

  7. Garneren en Serveren: Haal de gevulde paprika's uit de oven en garneer met verse peterselie. Serveer warm.