Gehaktballen met Jus

Gehaktballen met Jus

Ingrediënten:

  • 500 g kipgehakt 
  • 1 ei
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml runderbouillon (bij voorkeur warm)

Bereiding:

  1. Bereid de Gehaktballen:

    • Meng het gehakt in een kom met het ei, fijngesnipperde ui, knoflook en paneermeel.
    • Breng op smaak met zout en peper en vorm gehaktballen van gelijke grootte.
  2. Bak de Gehaktballen:

    • Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur.
    • Bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin.
  3. Maak de Jus:

    • Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door het vet en de sappen van de gehaktballen.
    • Voeg geleidelijk de warme runderbouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  4. Laat sudderen:

    • Laat de jus zachtjes sudderen tot deze dikker wordt en de gehaktballen gaar zijn. Dit duurt meestal 20-30 minuten.
  5. Controleer de Gaarheid:

    • Controleer of de gehaktballen gaar zijn door er eentje open te snijden om te zien of het vlees niet meer roze is van binnen.
  6. Serveer:

    • Serveer de gehaktballen met de zelfgemaakte jus over de top.

Je kunt gehaktballen met jus serveren met aardappelpuree, gekookte aardappelen of groenten naar keuze. Smakelijk eten!

    Bestel de overheerlijke Kipgehakt door hierop te klikken