Ingrediënten:
- 1 kg geschilde aardappels, in blokjes
- 500 g boerenkool, gewassen en fijngehakt
- 1 kiprookworst (ca. 250 g) van Meateneat
- 150 g kalfsvlees spekjes
- 1 ui, fijngehakt
- 50 g boter
- 1/2 kopje melk
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Mosterd (optioneel, voor erbij)
- Jus (optioneel, voor erbij)
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels in een grote pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn. Voeg de laatste 10 minuten de fijngehakte boerenkool toe en kook deze mee.
- Snijd de kiprookworst in plakjes. Verhit een pan met water en laat de plakjes rookworst hierin ongeveer 10 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
- Bak ondertussen de kalfsvlees spekjes in een aparte pan tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze fijn tot een smeuïge puree.
- Verhit de boter in een pan en fruit de fijngehakte ui tot deze zacht en goudbruin is.
- Voeg de gebakken ui, kalfsvlees spekjes en plakjes kiprookworst toe aan de gestampte aardappels en boerenkool. Meng goed.
- Voeg de melk toe en roer tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot op borden, leg de plakjes kiprookworst en kalfsvlees spekjes er bovenop en serveer met mosterd en eventueel jus.
Dit gerecht is comfort food op zijn best en een echte Nederlandse klassieker. Eet smakelijk!
Bestel de overheerlijke Halal Kiprookworst door hierop te klikken